Nova Web







ATENCIÓ:
Accedeix a la Nova Web, a través de
www.afcanals.es












divendres, 28 d’octubre del 2011

Reportatge: Eixida Fotogràfica Romería El Palmar (4 d'agost 2011)

Ara que les primeres pluges de la tardor han començat a visitar-nos, des d'AFCA volem recordar la darrera eixida fotogràfica que varem fer l'agost passat a la Romeria d'El Palmar. Per motius tècnics no es va poder penjar al bloc l'habitual reportatje al seu dia, i el seu dia ha arribat. Amb fotos i video de la eixida.

La calorosa vesprada del 4 d'agost passat, un grup de socis d'AFCA i simpatitzants ens varem embarcar (mai millor dit) en una altra de les aventures fotogràfiques que de tant en tant fem. I aquest any tambe comença a ser tradicional per a AFCA acudir, ja que l'any passat estaguerem alli també.

El Palmar, es una xicoteta localitat situada en plena Albufera de Valencia, on el dia 4 d'agost de cada any es celebra la tradicional romeria en barca del Cristo de la Salut. Aquesta tradicíó es relativament moderna (ens diuen que aproximadament des dels anys 70).

La romeria consisteix en que un poc abans de la posta de Sol centenars de barques acompanyen la imatge del Cristo de la Salut al llarg d'un viatge per l'albufera (segons la prensa, enguany han participat prop de 400 embarcacions). 

El viatge ha de conduïr al " lluent " (és així com els veïns anomenen la zona central del llac) i una vegada allí, el Cristo presideix l'acte de la benedicció de les aigües, que assegurará una bona pesca i collita durant tot l'any.

Nosaltres, com a bons aficionats a la fotografia i a les festes i tradicions populars, no dubtarem en apretar-nos en una de les barques, desenfundar les máquines.. i disparar a tot el que es menejara.
També varem tindre temps per al 'piscolabis' i entre foto i foto, menjarem pastetes i un gotet de mistela per a desempalagar la gola.




Un bon dia per a recordar, i també per a repetir....l'any que ve?





  


dilluns, 17 d’octubre del 2011

Lliga Fotogràfica AFCA - 2011 - 5a Convocatoria "Tecnología"


Comencen a aclarir-se els llocs capdavanters a la Lliga, pero.. no hi ha res decidit fins la última convocatòria.
Classificacions i possibles combinacions al final de la noticia.


El darrer dissabte 15 d'octubre a l'Aula Natura va tindre lloc el veredicte de la 5ª convocatòria.

Tema: "Tecnología"
Fotografies participants: 23
Socis Participants: 8


A continuació teniu les 3 fotografíes puntuades, aixi com la classificació de la Lliga.

1er Classificat - "El pas del temps" de Cristina Sanfelix


2on Classificat - "Arxiu de records" de Victor Lostao


3er Classificat - "Química" de Josep Martinez








Amb el seu segon primer lloc a la lliga, Cristina Sanfelix pren avantatge i arriba als 6 punts que la coloquen líder, pero com formarà part del jurat a l'última convocatòria, no podrà puntuar més i estarà a l'espera dels punts que puguen aconseguir la resta de participants.
Per tant, junt a Cristina Sanfèlix, tan sols Mariví Sanfèlix, David Fayos i Andres Carull poden guanyar aquesta lliga.
Cal destacar a Victor Lostao que amb 5 punts ( ...més 5 punts de finalista! ) està segon pero tampoc puntuarà a la propera convocatoria per la condició de jurat i no podrà sumar més punts, per tant tampoc te assegurat cap premi final.
Jorge Berenguer podría inclus arribar a quedar en segon lloc i Enrique Calabuig podría abastir la tercera plaça.
Aquestos 7 magnífics fotògrafs d'AFCA son els candidats als 3 premis finals de la lliga, la resta ja han quedat descartats, però els queda la última convocatòria per a conseguir una puntuació que els permeta deixar 'el pabelló ben alt'.




La pròxima convocatòria: Dissabte 10 de desembre i el Tema "Macro".

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Magazim Fotogràfic Nº 66 - Octubre/Desembre 2011





                     Aquest trimestre finalitzem amb una nova edicio del Curs d’Iniciació a la Fotografia que ja s’ha convertit en un esdeveniment esperat per la gent que vol iniciar-se al món de la fotografia, per a començar a aprendre l’utilització de la càmera i, sobretot, interrelacionar-se amb els aficionats a aquest art. Un bon numero de persones del nostre poble i comarques al voltant, s’apunten al curs, i fins i tot, s’integren a la nostra associació per a desenvolupar el seu gust per la fotografia. Des de l’Associació intentem mantindre i potenciar cada any més aquesta activitat, que siga l’inici d’una relació llarga entre els aficionats a la fotografía.

            En l’apartat dels nostres concursos, en aquest Magazim podreu vore les fotografies guanyadores del Concurs Fira de Setembre. Enguany, i per dificultats econòmiques de l’Ajuntament de Torrella, no s’ha convocat el concurs de la Setmana Cultural.

            Per últim, vull destacar aquest trimestre que anem a encetar un nou esdeveniment fotogràfic, que tracta d’aglutinar durant un cap de setmana tota una sèrie d’activitats com són: conferències, exposicions, tallers, etz, impartits per fotògrafs de relleu dintre del panorama nacional, al mateix temps, es pretén conviure amb ells i tota la resta de participants per a promoure les interrelacions entre els nostres socis.


________________________________
Jose Emilio Sancho.

President d’AFCA

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Veredicte XXIX Concurs Fira Setembre 2011 Canals

El passat dissabte 10 de setembre va tindre lloc el veredicte del XXIX Concurs de Fotografía Fira Setembre 2011 de Canals, a l'edifici 'Ca Don José' de la localitat.
El jurat va estar format per Salvador Vitoria Vidal, Pere Huerta Gonzalez i Fermin Garcia Pons. A l'acte va estar present també, el regidor de festes, Francisco López Trigueros (President D'Honor).
Imatge dels membres del jurat i el Regidor durant el veredicte.
SECCIÓ BLANC I NEGRE

1er Premi. RAMON VALLES JUAN per l’obra ”Entreteniment”.



2on Premi ANDRES CARULL BLASCO per l’obra “Espectador”. 








3er Premi AMADOR PORCEL ESPINOSA per l’obra “El pí de Sta. Creu”




1er Accèsit JOSE VTE. MICO RODA per l’obra “Formes Geomètriques”






2on Accèsit JOSE MIGUEL CASTELLO MOLLA per l’obra “Horitzó”.




SECCIÓ COLOR


1er Premi JOSEP PASTOR CARBONELL per l’obra “S/T”.

 

2on Premi. DAVID FAYOS PRATS per l’obra ”Reflexos”.






3er Premi RAMON VALLES JUAN per l’obra “Pujà al pí”.




1er Accèsit JOSE MIGUEL CASTELLO MOLLA per l’obra “Pedres del parc”





2on Accèsit. JOSEP VAYA HERRERO per l’obra “Pujà al pí”.

 














L'entrega de premis es va realitzar, dins dels actes de la Fira Setembre 2011 de Canals, durant la inauguració de l'exposició en la Sala d'Actes del Antic Edifici de Correus de el dia 15 de setembre del 2011, 
Acta del concurs. 
Galeria de fotos premiades.