Nova WebATENCIÓ:
Accedeix a la Nova Web, a través de
www.afcanals.es
dimecres, 4 d’abril del 2007

"CHINA 05". Adan Liu


Data Inici: 05/05/2007
Data Fi: 30/05/2007


Del 5 al 30 de maig de 2007 tindrem la nostra Exposició Fotogràfica d'Autor a la Casa de la Cultura de Canals. En aquesta ocasió l'autor sel.leccionat es ADAN LIU de Port de Sagunt, que ens mostrarà un reportatge fotogràfic realitzat a Xina.

Adan Liu, nascut a Xina l'any 1971, es llicenciat en Belles Arts per la Facultat de WenZhou (provincia Zhenliang-China). Va exercir de profesor en eixa facultat fins l'any 1993 que es va traslladar a viure a Espanya. Fa fixar la seua residència al Port de Sagunt on es va integrar al Grup Fotogràfic ARSE del que es soci i col.laborador habitual. Ha obtés diferents premis al concursos del Salon de Otoño de Fotografia de Sagunto i al Concurs "Ciutat de Sagunt". Ha exposat la seua obra fotogràfica a Sagunt, Villena, Valencia amb col.leccions com "foto primavera", "China 2005" i "Rojo y Negro".

::::::::::::::::::::

"La nostra ciutat ha canviat molt en els últims anys, és normal que tú no ho reconegues, fins a mí, m'ha costat acostumar-me". Va dir el taxista que em va arreplegar de l'aeroport.
A través de la finestra del taxi, veig una ciutat moderna i la gent amb pressa. Esta, és la meua terra natal, 8 anys sense veure-ho. "Mira, el pròxim cantó, és el teu destí," va dir el taxista.
"És la ultima línia que queda per destruir. Segons el projecte de l'Ajuntament. T'he de deixar ací per que, si entre als carrerets, no podré donar la volta al cotxe. Sort!"
En el sopar a la meua benvinguda, pregunte als amics: "Per favor, algú pot deixar-me una càmera de 135?". "Tinc un NIKON- F55, que ja no la gaste, si vols t'ho deixe, amb dos objectius. Però home, no és millor amb la digital?" va dir el xicotet Li.
"Bueno, Li, tu, demà m'acompanyes a comprar els carrets."
Quan arribem a la tercera botiga de fotografia, una xica amb aparença d'encarregada trau del calaix del Últim que queda cantó, 3 carrets de T-Max400: "Buscaves açò? són les ultimes que queden, pareix que estan caducades... si de veritat ho vols, puc vendre-te'ls més barats, però has de firmar ací, per si sorgix algun problema, no ens fem responsables d'ells".
Amb 3 carrets de 72 fotogrames caducats ja fa 5 mesos, dos hores i este racó, l'últim que queda per destruir. En els carrerets seguixen la mateixa tranquil.litat, botigues, venedors, jóvens que tornen a menjar a casa, xiquets que van al col.legi.... encara que només falten tres anys per al canvi. La gent seguix la seua rutina acceptant la renovació.
No em desorientaré, si no isc d'ací.
El sol de maig reposa els seus rajos suaument en el meu cos.
Adan Liu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada