Nova WebATENCIÓ:
Accedeix a la Nova Web, a través de
www.afcanals.es
divendres, 28 d’octubre del 2011

Reportatge: Eixida Fotogràfica Romería El Palmar (4 d'agost 2011)

Ara que les primeres pluges de la tardor han començat a visitar-nos, des d'AFCA volem recordar la darrera eixida fotogràfica que varem fer l'agost passat a la Romeria d'El Palmar. Per motius tècnics no es va poder penjar al bloc l'habitual reportatje al seu dia, i el seu dia ha arribat. Amb fotos i video de la eixida.

La calorosa vesprada del 4 d'agost passat, un grup de socis d'AFCA i simpatitzants ens varem embarcar (mai millor dit) en una altra de les aventures fotogràfiques que de tant en tant fem. I aquest any tambe comença a ser tradicional per a AFCA acudir, ja que l'any passat estaguerem alli també.

El Palmar, es una xicoteta localitat situada en plena Albufera de Valencia, on el dia 4 d'agost de cada any es celebra la tradicional romeria en barca del Cristo de la Salut. Aquesta tradicíó es relativament moderna (ens diuen que aproximadament des dels anys 70).

La romeria consisteix en que un poc abans de la posta de Sol centenars de barques acompanyen la imatge del Cristo de la Salut al llarg d'un viatge per l'albufera (segons la prensa, enguany han participat prop de 400 embarcacions). 

El viatge ha de conduïr al " lluent " (és així com els veïns anomenen la zona central del llac) i una vegada allí, el Cristo presideix l'acte de la benedicció de les aigües, que assegurará una bona pesca i collita durant tot l'any.

Nosaltres, com a bons aficionats a la fotografia i a les festes i tradicions populars, no dubtarem en apretar-nos en una de les barques, desenfundar les máquines.. i disparar a tot el que es menejara.
També varem tindre temps per al 'piscolabis' i entre foto i foto, menjarem pastetes i un gotet de mistela per a desempalagar la gola.
Un bon dia per a recordar, i també per a repetir....l'any que ve?

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada