Nova WebATENCIÓ:
Accedeix a la Nova Web, a través de
www.afcanals.es
dissabte, 5 de novembre del 2011

Exposició "La Cábila" de Joanmi Gisbert


EXPOSICIO DE JOANMI GISBERT
LA CÀBILA

El passat 4 de novembre a les 20 hores s’inaugurà al Centre Cultural “Ca Don  José” l’exposició titolada “La Càbila” de Joanmi Gisbert, fotògraf de Catarroja, membre de l’AFCA que col.labora constantment a les nostres activitats .

L’autor, el President d’AFCA, Jose Emilio Sancho i el Regidor de Cultura, Francisco Lopez inauguraren l’exposició on ens mostra una de les tradicions típiques dels camps d’arrossals a la  marjal de l’Albufera de València que és quan s'acaba el temps de la collita i comença el temps de les escopetes.
Com diu l’autor, la vida de les aus que hi habiten està ara en perill: ha arribat la temporada de caça. Aquest fet és prou conegut al món dels caçadors, però hi ha un episodi que no tothom coneix: la Càbila.

Una vegada s'ha acabat aquesta temporada de caça, diguem-ne, normal, s'enceta un període especial d'una setmana durant la qual uns grups reduïts de caçadors viuran una experiència molt particular. Es tracta d'una setmana especial en la qual podran caçar a totes hores i sense interrupció, i sense ser molestats per ningú, perquè ningú més hi podrà accedir ni participar, només ells.
Agrupats en petites colles, aquests caçadors es traslladen a les casetes de la marjal –els motors– , on s'instal·laran per a viure-hi permanentment durant tota aquesta setmana, dedicant-se en exclusivitat a divertir-se, caçar, menjar i dormir.

L'exposició que presentem intenta apropar-nos a aquest món tan exclusiu a través d'una sèrie de fotografies que recullen els moments més significatius de l'activitat diària d'aquests hòmens.

L’exposició romandrà oberta fins el 20 de novembre de 17 a 20 hores.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada