Nova WebATENCIÓ:
Accedeix a la Nova Web, a través de
www.afcanals.es
dijous, 23 d’octubre del 2014

XAVIER GÓMEZ exposa la seua obra a CANALS


El FESTiFOTO 2014 et porta al fotògraf català XAVIER GÓMEZ que exposarà la seua obra “Retrats” a la sala d’exposicions del Centre Cultural “Ca Don José” des del 25 d’octubre fins al 11 de novembre.

El dia 25 d’octubre a les 19 hores contarem amb la presencia de l’autor que ens donarà una conferencia sobre el seu treball fotogràfic i tot seguit es s’inaugurarà l’exposició.Xavier Gómez, en la dècada de 1980 va cursar estudis de Fotografia impartits per Manel Ubeda i Joan Fontcuberta en CEI, Centre d'ensenyaments de la imatge i d'Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. 

Durant el període comprès entre els anys 1988 i 2001 es va dedicar exclusivament al seu treball com a arquitecte ia partir de l'any 2002, va decidir reprendre novament els seus estudis de fotografia. Després d'una segona etapa de formació autodidacta en la qual fotografia i collage transcorrien per camins paral · lels, va decidir aprofundir en ambdós camps i va decidir iniciar una formació a mida de les seves inquietuds assistint, entre d'altres als seminaris impartits per la Fundació Joan Miró de Barcelona a entorn dels mestres del collage de Picasso a Rauschenberg. En 2009 va ser convidat per la Fundació Robert Rauschenberg al memorial celebrat en record de RR al Peggy Guggenheim Collection de Venècia i posteriorment va prosseguir amb els seus estudis, assistint als Seminaris organitzades pel MACBA, entorn a l'artista Jhon Baldessari, seguidament va assistir a diferents seminaris entre els quals cavi destacar els impartits per Gervasio Sánchez, Rosa Olivares, Alberto García-Alix, Chema Conesa, Mattia Insolera, XI i XIII Seminari sobre fotografia i periodisme dirigit per Gervasio Sánchez a Albarracín, José Manuel Navia, Pau Maynés a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, Cristina García Rodero, Javier Vallhonrat, Eduardo Momeñe, Pierre Gonnord i Rafael Doctor Roncero.


Exposició “RETRATS”

Distàncies curtes i Solituds compartides són dos projectes paral·lels que giren al voltant del gènere del retrat. A principis de l'any 2011, Xavier Gómez va decidir documentar el seu dia a dia a partir de la idea de retratar a aquelles persones que solia trobar-se en els llocs que el solia freqüentar. El que en un principi semblava que havia de esdevenir en un projecte molt acotat i de curt recorregut, acavà per convertir-se en tot el contrari, a dia d'avui s'han realitzat més de 1400 retrats i el projecte segueix el seu curs. 

Aquesta mostra recull una reduïda selecció de dos projectes, composta per una sèrie de retrats individuals i una altra de retrats de parelles pertanyents a la sèrie que va ser seleccionada a la darrera edició de Descobriments Photoespaña 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada