L’objectiu principal del taller és, aproximar-nos a la captura de les meravelles que ens oferix l’univers per damunt de la línea de l’horitzó. A més de coneixer els métodes i les possibilitats per a realitzar este tipus de fotografía, ens traslladarà al camp per a recollir aquestes imatges tant sorprenents.
Només utilitzant un equip bàsic compost d'una càmera Rèflex amb el clàssic teleobjectiu de sèrie, i un trípode, podem obtenir imatges tan suggerents com:
Paisatges nocturns amb el cel estrellat:
· La Via Làctia, panoràmica o en seccions amb més detall.
· Constel·lacions.
· Sortides i Postes de la Lluna creatives.
· Taques solars.
· Seqüències de Eclipsis de Sol i Eclipsis de Lluna.
· Conjuncions i alineacions planetàries.
· Pluges d'estels fugaços.
· Cometes brillants.
PROGRAMA
Dissabte 22 de juliol
Horari: de 16 a 20 hores
EIXIDA NOCTORNA FINS LA MATINADA
Diumenge 23 de juliol
Horari: de 10 a 14 hores
Lloc: Casa de Cultura “Ca Don Jose”
Preu:
Socis: Gratis.
No socis: 25 €.
Apunta’t enviant un correu a: formacio@afcanals.es
JOSE J. CHAMBÓ
Nascut a la ciutat de València (Espanya), el 4 de Novembre de 1968. He viscut a Algemesí fins a 2006 i des de llavors en Vallès, tots dos a la província de València (Espanya) Treballe com a Responsable de Planificació en una tecnològica. Sóc astrofotògraf amateur, especialitzat en el seguiment i fotografia de cometes.
Com astrònom aficionat vaig començar a desenvolupar la meva afició a 1985 durant l'última visita del cometa Halley. Des del principi he estat un entusiasta dels cometes, i en tots aquests anys he anat ampliant els meus coneixements i experiència, tant en el seu seguiment i observació, com en l'obtenció de astrofotografies.
Les meves imatges es publiquen en diverses revistes especialitzades, com Astronomia Magazine (Espanya), Sky & Telescope i Astronomy Magazine (EUA), Astronomy Now i Sky at Night (Regne Unit), Ciel et Espace (França), Sterne und Weltraum (Alemanya).
També es publiquen digitalment a les pàgines web de múltiples mitjans de contingut astronòmic, fòrums, blocs, etc., tant en àmbit nacional com internacionalment.
A més de diverses fotografies reconegudes per diferents mitjans, fins a la data cuatre de les meves imatges han estat seleccionades per la NASA com Imatge Astronòmica del Dia (APOD) http://goo.gl/gUC73m
D'altra banda, he estat dues vegades finalista al "Astronomy Photographer of the Year" a la edicions de 2015 i 2016, el concurs d'astrofotografia més prestigiós a nivell mundial, amb tres imatges selecciona-des, que a més s'han publicat en el llibre que els Museus Reials de Greenwich editen anualment.
Des de 2011 escric el blog cometografia.es, oferint informació actualitzada per a l'observació i fotografia de cometes, i on també públique els meus treballs de fotografia astronòmica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada